Nieuwsbrief Mei

Jarigen
Onze lid-extern kwam met het toffe idee om in de nieuwsbrief ook de jarigen van die maand te noemen. Zo zetten wij maandelijks toch wat leden in het zonnetje. Alvast een fijne verjaardag!
 5 mei: Dylan Ruijgrok - 6 mei: Iris Koreman - 7 mei: Margot Vendrig & Rozemarijn Schonewille - 8 mei: Bente Weeren - 12 mei: Sanne van Vliet - 13 mei: Talitha Schwing - 17 mei: Joy Oerlemans - 19 mei: Lylian Spannenburg - 22 mei: Thijs van den Tooren - 23 mei: Fleur van Ierschot - 28 mei: Robin BrachtAfgelopen maand

JuvenTassen
Afgelopen maand zijn onze toffe canvas tassen uitgekomen! Je kan ze bestellen via onze website voor maar €3,95!

Borrel roast of the sexes
Het thema van de afgelopen borrel was 'roast of the sexes'. De mannen en vrouwen hadden beide een geniale roast bedacht. Veel Juv'en zijn weer tot in de late uren blijven borrelen.

Bingo
Afgelopen donderdag was onze koningsdagborrel! Ik denk dat ik voor de aanwezigen kan spreken dat het weer een groot succes was. We hebben van veel Juv'en een leuke foto gekregen die we weer in de almanak kunnen stoppen!

Bestuursollicitaties
In de week voor de meivakantie hebben de sollicaties voor het nieuwe bestuur plaatsgevonden. Een aantal enthousiaste Juventas leden hebben zich hier vertegenwoordigd. Binnenkort zullen wij het nieuwe bestuur via de nieuwsbrief en onze instagram introduceren!

Inschrijvingen van de Almanak
De inschrijvingen van de Almanak zijn geopend en er zijn nog wat plekjes vrij! Vind jij het leuk om te ontwerpen en wil je ons hier bij helpen? Meld je dan zeker aan via de link in onze instagram bio! Alle leden van de vereniging zullen jouw creatie in handen krijgen.

Deze maand:
Lezing focus
11 mei 2021 - 19:30 uur (online)
Op 11 mei zal er weer een lezing plaatsvinden. Dit keer van een gastspreker met als thema 'focus'. Houd onze instagram in de gaten voor het inschrijfmoment!

Borrel
De borrelcommissie is achter de schermen weer hard bezig met het organiseren van de nieuwe maandelijkse borrel. Het thema is al bekend, maar die houden we nog even geheim. Aankomende maandag zal er een post online komen met de datum en het thema, stay tuned!
Tip vanuit het bestuur: Zijn online borrels nou niet helemaal jouw ding, dan kan je er ook voor kiezen om samen met iemand af te spreken. We mogen weer mensen thuis uitnodigen (én tot laat) dus maak hier vooral gebruik van!

 
Leuke tentjes in Leiden
Stadscafé Van der Werff
Steenstraat 2, 2312BW Leiden
Gelegen op 5 minuten lopen vanaf het station vind je Stadscafé Van der Werff. Bij Stadscafé Van der Werff kan je terecht voor een gezellige vrijmibo of om lekker te tafelen. Bij Van der Werff is het altijd druk en gezellig.
Hotspot Central Gastrohome
Stationsweg 30, 2312AW Leiden
Gelegen vlakbij centraal station Leiden, voorbij de Jumbo rechts, vind je Hotspot Central Gastrohome. Wij hebben deze op de lijst gezet, omdat ze hier een schattige binnentuin hebben. Daarbij vallen de prijzen mee! Het enige nadeel (of voordeel) is dat je wel van de Aziatische keuken moet houden.
Annie's
Hoogstraat 1a, 2312JA Leiden
Bekend onder velen: Annie's! Restaurant Annie's ligt in het hart van Leiden, aan de oude en nieuwe Rijn. Bij Annie's kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Daarbij kun je ook nog heerlijk genieten van het zonnetje, een ultieme lentedag, als je het mij vraagt!
LAB071
Poelweteringpad 5, 2333BM Leiden
Naast de Hogeschool vind je LAB071. LAB071 is een vrij nieuw en modern restaurant. Bij LAB071 kun je heerlijk borrelen, even chillen op de loungebanken of lunchen. Tip: Wanneer je op een warme dag van plan bent om naar LAB071 te gaan, trek dan iets luchtigs aan of ga lekker buiten zitten.
Lot & de Walvis
Haven 1, 2312MG Leiden
Wat verder in het centrum van Leiden vind je Lot & de Walvis. Binnenkomen bij Lot en de Walvis voelt als thuiskomen. Het personeel is vriendelijk en het eten is heerlijk! Ook Lot & de Walvis heeft een terras, heerlijk voor de warmere dagen!

Ommetje
Nu de avondklok weg is en het weer beter wordt, hebben we extra tijd om een wandelingetje te maken.
Maaaar
LET OP:
In de maand mei kijken we pas aan het eind van de maand wie de meest fanatieke wandelaar van Juventas is. We starten met een nieuwe pool en de winnaar krijgt een groot verrassingspakket. Daarbij zijn de sportscholen nog niet open dus kan wandelen bijdragen aan je hot girl summer óf natuurlijk de hunk van de zomer !!!?