Ommetje
Eind maart volgen we al weer een jaar online onderwijs. We zitten veel binnen en achter onze schermen. Daarom zijn wij afgelopen woensdag in de app 'ommetje' een Juventas competitie gestart. Elke dag een wandeling maken bevordert je mentale gezondheid en hoe leuk is het dat andere studenten of vrienden je hierbij kunnen motiveren. Voor iedere wandeling verdien je punten en word je in de ranking geplaatst. Wij willen deze ranking elke week met jullie delen. Ben je competatief en kun je wel wat beweging gebruiken? Meld je dan aan met de volgende code: KLH6B.
Fyi, een aantal deelnemers zijn al begonnen met wandelen, lukt het jou om hen nog in te halen?
 11 maart 2021 - via Zoom

Teacher Got Talent

De voorbereidingen zijn in volle gang. Samen met Evelien Keesmaat (docent muziek) zijn we hard bezig met het organiseren van een online versie van Teacher Got Talent. We hebben al vele aanmeldingen en zullen binnenkort bekend maken wanneer de goodiebags opgehaald kunnen worden.
Hier nog een paar zaken op een rij:
- TGT vindt hoogstwaarschijnlijk online plaats, mochten de maatregelen het toe laten, is er een mogelijkheid om dit vanaf de hogeschool te streamen.
- Je kunt je inschrijven als artiest of als publiek.
- Er zijn vijf juryleden. Dit zijn leden van het oude bestuur en KO docenten. We maken elke week een jurylid bekend.
- Je ontvangt bij inschrijving een goodiebag. Deze mag je zelf samenstellen, hoe leuk!

Je kan je aanmelden via onderstaande link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLhC64uX_IWOb95KBEeSNnTJblwIVLeR6fG_dtd9hmUOIeyA/viewform


PS: We zouden het leuk vinden als nog meer acts zich aanmelden. Denk hiervoor niet te ingewikkeld. Kan je super goed gedichten schrijven of bijvoorbeeld foto's maken, dan mag dit natuurlijk ook!

Studiestress
Studeren wil nog weleens wat stress opleveren, al helemaal tijdens coronatijd! Gelukkig sta je er niet alleen voor, want op 16 maart vanaf 19:00 kunnen alle studenten van de Hogeschool Leiden de online lezing 'Eerste hulp bij studiestress' bijwonen. Deze lezing wordt door meerdere verenigingen in samenwerking met de Hogeschool georganiseerd.
Tijdens deze lezing zullen er tips & tricks worden gegeven wat jij als student kunt doen om studiestress te voorkomen. Er worden facaliteiten van de Hogeschoool besproken en na de lezing kom je in de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.
De sprekers zijn studentpsycholoog Jessie Kosterman, Saskia de Bruijn van het Decanaat en Anne Engelgeer en Lisa Smulders, de gespreksbegeleiders van Student. Je kan je aanmelden via: http://forms.gle/SmsSxjGMvND9ijUQ9

Nadenken over onderwijs 
Vele van jullie zijn bekend met de documontaite klassen of hebben deze gezien. In deze documentaire staat het huidige onderwijs systeem centraal. Wij willen hier met jullie verder over "discussiƫren". Elke zaterdag kunnen jullie dan ook een "vernieuwende" story op onze instagram verwachten. Wij willen jullie bewust maken van het feit dat het huidige onderwijs ooit zo is bedacht, maar niet perse de perfecte invulling is. Daarbij moeten we ons ook bewust zijn van de invloed die de pabo en hun visie op onderwijs op ons uitoefent. We zijn benieuwd naar jullie meningen!

Educatieplein
Op 22 maart gaat onze website online, dit is ook het begin van de stageweek dus kan je er meteen gebruik van maken! Houd dus je mailbox in de gaten!

Leren leren
We hebben een aantal hele leuke educatieve lezingen voor jullie op de planning. De eerste zal op 18 maart plaatsvinden. Deze gaat over leren leren. Meer informatie volgt nog op onze socials!